16.09.2013

Bayer převzal ocenění za dlouhodobou podporu kojení v ČR

V pondělí, 16.9. převzal Frank Held, ředitel firmy Bayer v České republice z rukou ředitelky Laktační ligy, MUDr. Anny Mydlilové ocenění „Společnost přátelská ke kojení“ za dlouhodobou podporu kojení ze strany firmy Bayer. Stalo se tak v rámci tiskové konference v tiskovém sále pražského magistrátu. Světový týden kojení v České republice připomenul potřebu podporu matky a ocenil konkrétní subjekty dlouhodobě podporující kojení u nás, mezi nimi i firmu Bayer.
Podpora kojení

Již po jednadvacáté v řadě mnoho zemí oslavuje Světový týden kojení, který každým rokem vyhlašuje Světová aliance na podporu kojení (WABA). Také Česká republika se připojuje již poněkolikáté Akcí řetěz, do kterého se zapojují organizace i jednotlivci, jenž si uvědomují velký význam kojení pro veřejné zdraví. Součástí letošních oslav byla tisková konference, kterou jsme spolu s Laktační ligou pořádali v budově pražského magistrátu s cílem upozornit na nutnost větší všeobecné podpory kojení a kojících matek v České republice.

Laktační liga předala v rámci tiskové konference ocenění „Společnost přátelská ke kojení“ za dlouhodobou podporu kojení vedle naší firmy také vedení Thomayerovi nemocnice, Emauzskému opatství a pořadu Sama doma na ČT1.

"Význam kojení pro veřejné zdraví vnímáme jako velmi zásadní. Naše firma se v duchu své vize „ Věda pro lepší život“ snaží zvyšovat kvalitu života na naší planetě. Podpora tématu kojení je pro nás naprosto přirozenou součástí naší společenské a sociální odpovědnosti.“ uvedl při převzetí ocenění Frank Held, ředitel firmy Bayer v České republice a na Slovensku. Firma Bayer podporuje Laktační ligu již od doby jejího založení, tedy více než patnáct let a zároveň od roku 2010 organizuje unikátní putovní fotografickou výstavu na téma Veřejné zdraví začíná kojením.

Výstava fotografií

Také v letošním roce se firma Bayer zapojila do Českého týdne kojení v rámci akce řetěz a organizuje fotografickou výstavu v prostorách galerie v krásných prostorách Emauzského kláštera poblíž Karlova náměstí v Praze. V listopadu výstava “Veřejné zdraví začíná kojením“ poputuje na Festival Cesta ženy v Plzni a následně bude instalována na Fakultě zdravotnických studií v Jihlavě a v nemocnici v Mělníku.