25.01.2016

MSMS: Věda má budoucnost 2016 startuje

Začátkem měsíc ledna proběhlo první letošní setkání se studenty v rámci projektu „Věda má budoucnost“. Studenti z Gymnázia Jana Nerudy v Praze tak měli možnost poznat den v životě firmy Bayer, ale také se dozvědět více o vývoji léčiv.

Začátkem ledna proběhlo první letošní setkání se studenty v rámci projektu „Věda má budoucnost“. Studenti z Gymnázia Jana Nerudy v Praze tak měli možnost poznat den v životě firmy Bayer, ale také se dozvědět více o vývoji léčiv.

V první části setkání byla dvacítce účastníkům představena společnost Bayer – poslání, obory působnosti, historie, milníky, úspěchy a zajímavosti ze světa i tuzemska. Poté studenti absolvovali komentovanou prohlídku prostorami společnosti, kdy také studenti měli možnost nahlédnout pod ruce zaměstnancům Bayer. Po krátké pauze následovalo vystoupení Vladimíra Sedláčka, a to na téma „Ze života vývoje léčiv“, které se u účastníků setkalo s vysokým zájmem. V následujících týdnech a měsících proběhnou v rámci programu „Věda má budoucnost“ další návštěvy žáků základních, středních i vyšších odborných škol.

Program Věda má budoucnost vznikl v roce 2011 v rámci celosvětové iniciativy firmy Bayer „Making Science Make Sense“ pod patronací MŠMT, Akademie věd ČR a Svazu průmyslu. Spoluorganizaci projektu má na starosti občanské sdružení AISIS. V projektu jde o strukturovanou spolupráci zapojených škol a společnosti Bayer. Smyslem je zatraktivnění přírodovědných a technických oborů na základních a středních školách.

Více na www.vedamabudoucnost.cz.